Technische info

Rechtstreeks Borduurwerk

Borduurwerk is duurzaam en heeft vaak een exclusieve uitstraling. Kledingstukken worden individueel geborduurd en dit betekent dat u elk kledingstuk kunt personaliseren.

Geborduurde labels

De onderliggende gedachte is dezelfde als voor borduurwerk maar in plaats van rechtstreeks op het kledingstuk te borduren, wordt het ontwerp op een label geborduurd dat vervolgens op het kledingstuk wordt genaaid of gestreken.

Geweven labels

Als u een groot aantal kledingstukken bestelt, is een geweven label veelal goedkoper dan rechtstreeks borduurwerk of een geborduurd label. Vergeleken met borduurwerk kunnen geweven labels fijnere details en kleinere letters bevatten. De labels worden in het kledingstuk genaaid of gestreken net zo als een geborduurd label.

Druk

Er kan rechtstreeks op het textiel worden gedrukt, terwijl bij transferdruk een drager wordt gebruikt die vervolgens op het textiel wordt gestreken .

Reliëfdruk

Reliëfdruk is een methode waarbij een figuur of logo in driedimensionaal reliëf op het textiel wordt aangebracht. Dit levert een discreet en exclusief effect op.

Zeefdruk

De eenvoudigste en meest aangewezen druktechniek. Vooral toegepast bij t-shirts en sweatshirts. De opdruk wordt direct op het kledingstuk aangebracht.Bij witte druk op donkere textiel moet er echter 2x doorgedrukt worden om donkere achtergrond volledig weg te werken.

Transferdruk

Deze druk wordt uitgevoerd door middel van een ‘drager’ die aan zeer hoge temperatuur op het kledingstuk wordt gestreken. Aan te bevelen bij lichte druk op donkere textiel en meerdere kleurendruk.

Embossing

Embossing is een methode om de gewenste opdruk in drie dimensies en zonder inkt op de stof te ‘stempelen’. Het effect is discreet en gedinstigeerd.

Tampondruk

Met een tampon uitgevoerde druk op harde kunsstofmaterialen, glazen, houten en metalen voorwerpen. (vb: stylo’s, metalen doosjes)

Gravure

Het griffen of snijden van tekst of figuren in hout, metaal, steen of glas. (bv: markeren van stylo’s, naam in glas)

In-mould labelling

Een voorbedrukt polypropyleen etiket wordt in een matrijs gelegd tijdens productie. Deze manier biedt u tal van grafische mogelijkheden met fotokwaliteit. (vb: op frisbies, drinkbekers, brooddozen) Deze manier van drukken kan slechts vanaf hogere hoeveelheden.

Wasvoorschriften

pt-washing_iron  Een strijkijzer betekent dat het kledingstuk gestreken kan worden of door een warme mangel kan worden gehaald. De stippen in het strijkijzer duiden de temperatuur aan waarop het kledingstuk mag worden gestreken. Indien een kledingstuk een opdruk heeft, mag de opdruk zelf niet worden gestreken, ook niet aan de binnenkant. Een strijkijzer met een kruis erdoor betekent dat het kledingstuk niet gestreken mag worden of door een warme mangel mag worden gehaald.

pt-washing_wash_tub  Een tobbe betekent dat het kledingstuk in de machine of met de hand mag worden gewassen. De temperatuur in de tobbe duidt de temperatuur aan waarop het kledingstuk moet worden gewassen voor de beste resultaten. Het kledingstuk moet worden gewassen met een volle machinelading en is bestand tegen centrifugeren. Een tobbe met een kruis erdoor betekent dat het kledingstuk niet in water mag worden gewassen.

pt-washing_triangle  Een driehoek betekent dat het kledingstuk gebleekt mag worden (met chloor). De letters in de driehoek staan voor het chemische symbool voor chloor. Een driehoek met een kruis erdoor betekent dat het kledingstuk niet geschikt is om met chloor te worden gebleekt.

pt-washing_circle  Een cirkel betekent dat het kledingstuk chemisch mag worden gereinigd. De letter in de cirkel duidt aan welk chemisch middel mag worden gebruikt. Een cirkel met een kruis erdoor betekent dat het kledingstuk niet geschikt is om chemisch te reinigen.

pt-washing_circle_sqr  Een cirkel in een vierkant betekent dat het kledingstuk in de droogtrommel mag. Katoen moet op een middelmatige temperatuur worden gedroogd in de droogtrommel. Als er een kruis door het symbool staat, mag het kledingstuk niet in de droogtrommel. Houd er rekening mee dat kledingstukken door drogen in de droogtrommel kunnen slijten en krimpen. Door het kledingstuk binnenste buiten te keren kunt u slijtage aan de buitenzijde van het kledingstuk verminderen.